Goście zapowiedzieli, że wpadną za 15 minut? A może chodzi za Tobą coś słodkiego ale nie chcesz poddać się pokusie na niezdrowe “zapychacze”?
Oto rozwiązanie Twoich dylematów – szybka tarta jaglana bez pieczenia!
Składniki na ciasto:
- 100g płatków owsianych
- 150g daktyli
- 3 łyżki wiórków kokosowych
Składniki na krem:
- 100g kaszy jaglanej
- 400ml mleka kokosowego
- 40g wiórków kokosowych
Owoce jako dekoracja.
Sposób przygotowania:
- Namocz przez 30 minut daktyle w gorącej wodzie.
- Daktyle zblenduj z płatkami owsianymi, dodaj kilka łyżek wody jeżeli masa będzie zbyt sucha.
- Przygotowaną masę wyłóż do formy, ja użyłam silikonowej o średnicy ok 25cm.
- Ugotuj kaszę jaglaną na mleku kokosowym.
- Ugotowaną kaszę zblenduj z wiórkami kokosowymi.
- Masę wyłóż na cieście.
- Udekoruj wybranymi owocami.
- Wsadź do lodówki.
Gotowe! Smacznego! 🙂
Jeśli spodobał Ci się ten wpis zapraszam na stronę bloga na Facebooku i zachęcam do polubienia Fanpage’u . W ten sposób na bieżąco będziesz dostawać informacje o kolejnych ciekawych postach! Znajdziesz mnie również na Instagramie.
Super przepis i absolutnie w moim guście;) Koniecznie muszę spróbować!