Amarantusowe ciasteczka są ciekawą alternatywą dla owsianych. Równie proste, równie szybkie a w smaku i wartościach coś innego.

 

Składniki:

  • amarantus ekspandowany
  • banan
  • maliny

 

Przygotowanie:

  1. Wymieszaj amarantus z wcześniej pokrojonym bananem.
  2. Uformuj kulki z przygotowanej masy.
  3. Rozpłaszczaj kulki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Na ciasteczku umieść kawałek owoca, ja wykorzystałam maliny.
  5. Piecz ok 15-17 minut w temp. 160 stopni. 🙂

 

Smacznego!

 

Jeśli spodobał Ci się ten wpis zapraszam na stronę bloga na Facebooku i zachęcam do polubienia Fanpage’u  . W ten sposób na bieżąco będziesz dostawać informacje o kolejnych ciekawych postach! Znajdziesz mnie również na Instagramie.