Amarantusowe ciasteczka są ciekawą alternatywą dla owsianych. Równie proste, równie szybkie a w smaku i wartościach coś innego.
Składniki:
- amarantus ekspandowany
- banan
- maliny
Przygotowanie:
- Wymieszaj amarantus z wcześniej pokrojonym bananem.
- Uformuj kulki z przygotowanej masy.
- Rozpłaszczaj kulki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Na ciasteczku umieść kawałek owoca, ja wykorzystałam maliny.
- Piecz ok 15-17 minut w temp. 160 stopni. 🙂
Smacznego!
Jeśli spodobał Ci się ten wpis zapraszam na stronę bloga na Facebooku i zachęcam do polubienia Fanpage’u . W ten sposób na bieżąco będziesz dostawać informacje o kolejnych ciekawych postach! Znajdziesz mnie również na Instagramie.
Ależ mi smaku narobiłaś:)
Ooo to cos dla mnie: szybko, latwo i zdrowo. Muszę amarantus kupic i bede robić. Dziękuję!
Bajeczne! A do tego jakie proste i szybkie w przygotowaniu 🙂