Goście zapowiedzieli, że wpadną za 15 minut? A może chodzi za Tobą coś słodkiego ale nie chcesz poddać się pokusie na niezdrowe „zapychacze”?

Oto rozwiązanie Twoich dylematów – szybka tarta jaglana bez pieczenia!

Składniki na ciasto:

  • 100g płatków owsianych
  • 150g daktyli
  • 3 łyżki wiórków kokosowych

Składniki na krem:

  • 100g kaszy jaglanej
  • 400ml mleka kokosowego
  • 40g wiórków kokosowych

Owoce jako dekoracja.

 

Sposób przygotowania:

  1. Namocz przez 30 minut daktyle w gorącej wodzie.
  2. Daktyle zblenduj z płatkami owsianymi, dodaj kilka łyżek wody jeżeli masa będzie zbyt sucha.
  3. Przygotowaną masę wyłóż do formy, ja użyłam silikonowej o średnicy ok 25cm.
  4. Ugotuj kaszę jaglaną na mleku kokosowym.
  5. Ugotowaną kaszę zblenduj z wiórkami kokosowymi.
  6. Masę wyłóż na cieście.
  7. Udekoruj wybranymi owocami.
  8. Wsadź do lodówki.

Gotowe! Smacznego! 🙂

Jeśli spodobał Ci się ten wpis zapraszam na stronę bloga na Facebooku i zachęcam do polubienia Fanpage’u  . W ten sposób na bieżąco będziesz dostawać informacje o kolejnych ciekawych postach! Znajdziesz mnie również na Instagramie.