Czy jestem oszczędna?

Ja uważam, że tak. Pewnie nieco innego zdania jest mój mąż.

Jedno jest pewne – to ciasto, zrobione przeze mnie, na pewno jest oszczędne.

 

Sok marchewkowy jest u nas częstym gościem. A wytłoczynom z marchwii nadaję drugie życie.

Nic się nie zmarnuje 🙂

 

Składniki:

  • 300 g wytłoczyn z marchewki
  • 70 ml oleju
  • skórka z 1 pomarańczy
  • 125 ml mleka roślinnego
  • 2 jajka
  • 150 g mąki pełnoziarnistej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 60 g orzechów lub ziaren

 

Przygotowanie:

 

  1. W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, posiekane orzechy lub ziarna.
  2. Dodaj składniki mokre i marchewkę. Dokładnie wymieszaj.
  3. Ciasto wyłóż do tortownicy lub keksówki.
  4. Piecz 45 minut w temp. 180 st.

 

dscn3179

dscn3185

dscn3193

 

 

Jeśli spodobał Ci się ten wpis zapraszam na stronę bloga na Facebooku i zachęcam do polubienia Fanpage’u  . W ten sposób na bieżąco będziesz dostawać informacje o kolejnych ciekawych postach! Znajdziesz mnie również na Instagramie.