Miałam cichą nadzieję, że mój poślubiony nie będzie zainteresowany bounty, nie przepada za kokosem. Myliłam się. Dla mnie zostało niewiele po jego degustacji!

 

Składniki:

  • 200 g wiórków kokosowych
  • 400 ml mleka kokosowego
  • 1 łyżka miodu
  • Gorzka czekolada

 

Przygotowanie:

  1. Zagotuj wiórki z mlekiem kokosowym.
  2. Po ostudzeniu dodaj miód i wymieszaj masę.
  3. Uformuj preferowany kształt, u mnie to były kuleczki i batoniki.
  4. Wsadź do lodówki na kilka godzin.
  5. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i polej nią kulki/batoniki.
  6. Wiem, że już kuszą aby je zjeść ale proponuję je ponownie schłodzić.

Smacznego!

 

Jeśli spodobał Ci się ten wpis zapraszam na stronę bloga na Facebooku i zachęcam do polubienia Fanpage’u  . W ten sposób na bieżąco będziesz dostawać informacje o kolejnych ciekawych postach! Znajdziesz mnie również na Instagramie.